4/26/10

Medis ir Metalas

Praėjusią savaitę svečiavomės grupės "Metallica" koncerte. Nors net grupės pavadinimas suponuoja jos grojamą muzikos stilių, kelių medinukų nebuvo išvengta.

Pirmasis kaukštelėjo vos pamačius įspūdingąją sceną: Į visas puses žvelgė grėsmingos kolonėlių rietuvės.

Kadangi mano brolis yra garso sistemų profesionalas ėmiau ir paklausiau: Čia turbūt S90'tukai sukabinti? Hahaha. Lol. Turbūt daugelis žinote, kad S90 yra senovinės "radiotechnika" kolonėlės. Nors jų visiškai užtenka komunaliniam butui įgarsinti, "Metallica" turbūt nusipirko profesionalias, koncertines, kelis kartus brangesnes kolonėles. Dėl to ir juokinga.

Bijodami grūsčių į koncerto areną įžengėme ankstokai. Žmonių nebuvo daug, garso technikai dar irgi "nesidraskė" ir per garsiakalbius grojo tylią foninę muzikėlę. Čia nesusilaikiau nepašmaikštavęs antrą sykį: "O ne permažai garso?". Haha! Galite suprasti, kad garso koncerto metu tikrai netrūko, dar pora valandų ausyse zvimbė. Taip yra todėl, kad garso apratūra, kurią atsivežė "Metallica" išties gera - nuo mikrofonų ir laidų iki jau minėtųjų garsiakalbių. Garso buvo tiek, kad pilvu galėjai justi negailestingus Larso Ulricho kirčius per Ride'ą (tokia būgnų lėkšė), o pradžioje muzika grojo tyliai, nes koncertas paprasčiausiai dar buvo neprasidėjęs.

Prieš garsiąją "Metallica" scenoje pasirodė net dvi apšildančios grupės. Viena labiau žinoma, kita mažiau žinoma. Aš tai nežinojau nei vienos, bet būtent taip jų žinomumą apibūdino brolis. Nors apšildančiosioms grupėms koncerto technikų komanda atriekia tik nedidelę dalį garso ir tik gana paprastas šviesas, jauni ilgaplaukiai vyrukai grojo "iš peties" ir "iš plaukų". T.y. nenuilstamai kratė galvas po stroboskopinėmis lempomis. Kur buvęs kur nebuvęs aš ir vėl pokštauju: "O kaip jie natas mato kai taip šviesos mirga?" Haha!! Nors ir keista, bet "metal", "heavy metal", "trash metal" ir "nu-metal" pakraipų atlikėjai groja ne iš natų, o atmintinai išmokę gitaros, bosinės gitaros ir būgnų partijas. Todėl nieko čia keisto, kad lempos mirga - taip tik norima sustiprinti pasiutišką sunkiosios muzikos sukeliamą efektą. Apšvietimas, kuris sukeltų nemažų problemų simfoniniam orkestrui, tokio pobūdžio koncertuose yra visai natūralus dalykas. Juk į natas nieks nežiūri!

Šiam kartui tiek, Peace

Haha, matot ką katik padariau. Teisingai - papokštavau. Vėl. Matote, šis ženklas reiškia visai ne "peace". Originali jo reikšmė yra "velnio ragai" ir jis dažniausiai naudojamas metalo muzikos gerbėjų. Suprask "velniškai gerai varot".

Tačiau dabar daugelis šį ženklą naudoja bet kokiomis progomis ir labai įvariems žodžiams vizualizuoti. Ypač madinga nenusimanačių žmonių tarpe rodyti šitą ženklą ir sakyti "punk". Lietuvoje ir Rusijoje ypač plačiai ši pirštų kombinacija vartojama norint vaizdžiai nupasakoti žmogų, vairuojantį S klasės mercedes automobilį. Dėl to ir juokinga.

6 Comments:

kramtomasas said...

man dar juokinga, kad tu rašai metallica nusipirko kelis kartus brangesnes kolonėles nei S90. tai čia maždaug turbūt tokias kokios pas mane namie.

Anonymous said...

O man juokinga kad tos grupes yra apsildancios, nes as visai nesusilau.

jurgiux69_13 said...

oi kramti, s90 gana brangios!

Ner moteru said...

jo sitas anonimas jei cia taspats anonimas tai jis "ir draugas",

dekoju uz nuostabius komentarus

Anonymous said...

ne, as naujas anonimas.

Anonymous said...

neblogas anonimas, bet aš irgi

Post a Comment